Seizoen

De seizoenswisselingen kunnen effect hebben op je diabetes. Je zult merken dat je diabetes te maken heeft met seizoensinvloeden, hoe gek dat misschien ook klinkt. Warmte en zon doen iets anders met je dan kou en regen. Je lichamelijke en geestelijke gesteldheid veranderen door het jaar heen. Dat is niet zo verwonderlijk, want iedereen reageert op het weer, ook als je geen diabetes hebt. Toch vraagt elk seizoen een iets andere omgang met je diabetes. Wapen je tegen hitte, maar zorg bijvoorbeeld ook dat je in beweging blijft als het buiten guur en koud is.

Ook de feestdagen en andere festiviteiten zijn veelal een uitdaging. Hoe kom je de kerst goed door zonder al te veel over de schreef te gaan? Kun je net als anderen feesten op de zomerfestivals? En als je ergens uitgenodigd wordt om te komen eten, hoe pas je jezelf dan aan? En waar moet je rekening mee houden als gaat barbecueën in de zomer? Het kan lastig zijn om aan je (zelf)zorgplan vast te blijven houden. De verleidingen om alles even te laten gaan is soms groot, maar dat is vaak ook een kwestie van leren. Feestdagen en diabetes kunnen namelijk prima samengaan.

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.