Leefstijl

 

Leven met diabetes betekent vaak ook leren omgaan met beperkingen en verplichtingen. Je let op wat je eet, drinkt en doet. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar wel zeer belangrijk. Want de regie krijgen en houden over je leven met diabetes vraagt om een gezonde leefstijl.

Er zijn veel mensen in Nederland die uit ervaring weten wat diabetes voor hen betekent. Wat voor jou het beste werkt, dat moet je zelf ontdekken. Er zijn wel wat algemene regels die helpen om jouw leven met diabetes prettiger, makkelijker en vanzelfsprekender te maken. Hier vind je allerlei tips en adviezen om je te helpen; op gebied van voeding, lichamelijke verzorging en beweging, maar ook bijvoorbeeld over seksualiteit, zwangerschap en werken. Het zijn algemene tips op basis van onderzoek en de ervaring van anderen. Gebruik ze om tot een eigen, persoonlijke stijl van leven met diabetes te komen. Ontdek wat voor jou het beste werkt.

Meer over dit onderwerp

rechten-plichtenalgemene-verzorging

Diabetes tips

leven met diabetes vader zoon

Verander je manier van kijken, verander je leven.

Alles draait om perspectief. Verander je manier van kijken, verander je leven. Zie je diabetes als iets waar je invloed op kunt hebben. Als een mogelijkheid om bij te leren over jouw gezondheid. Dan heb je de belangrijkste stap naar een betere dag en een gezonder leven al gezet. Blijf positief!