print-image

Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 166 gram volkoren fettuccine pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 60 ml droge witte wijn
  • 300 g magere melk
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 takjes verse tijm, gehakt of een eetlepel gedroogde tijm
  • 250 gram gerookte zalm of gerookte forel, in plakjes

Bereiding

Kook de pasta in ongeveer 2 liter water met een beetje zout zoals vermeld op de verpakking tot het beetgaar is. Giet de pasta af en zet het apart. Verhit de olie in een pan en bak de ui tot deze glazig is. Voeg nu de champignons en knoflook toe en roer de groenten door elkaar. Giet de wijn er nu bij en laat het geheel een paar minuten zachtjes sudderen om door te verwarmen.

Voeg de melk en de havermout toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook zachtjes (onbedekt) gedurende 5 tot 10 minuten totdat de saus is ingedikt en iets is gereduceerd. Voeg nu de tijm, zwarte peper en vis toe. Meng de gekookte pasta door de saus en serveer met een verse salade.

Om de smaak van verse tijm te behouden is het goed om deze aan het einde van de bereiding toe te voegen. Als je gedroogde tijm gebruikt is het beter om deze eerder in het bereidingsproces toe te voegen. Je kunt de gerookte zalm ook vervangen door gerookte forelfilet.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 415 kcal
  • Eiwit: 28 gram
  • Vet: 9 gram
  • Koolhydraten: 49 gram
  • Vezels: 5 gram

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

Reageer