print-image

Bepaalde momenten zijn heel herkenbaar voor (bijna) iedereen met diabetes. Ik heb een top 5 gemaakt met de (voor mij) meest herkenbare momenten in het leven van een diabeet. Hier komen ze!

1. Een hypo na het tandenpoetsen

Velen van jullie zullen dit wel herkennen. Het is het einde van een lange dag en je maakt je klaar om naar bed te gaan. Kleding uit, douchen, pyjama aan en natuurlijk je tandenpoetsen. Net na het tandenpoetsen meet je je bloedsuiker en BAM .. Een hypo of in ieder geval een te lage waarde om te gaan slapen. Moet je weer de kast in duiken voor dextro of zoete limonade. Smaakt ook superlekker net zo na het tandenpoetsen, not! En daarna moet je weer je tandenpoetsen.

2. Een hypo terwijl je net op het punt staat de deur uit te gaan

Jas aan, tas ingepakt, sleutels bij de hand en klaar om de deur uit te gaan. Heb ik alles? Ja? Oh wacht even. Ik voel me toch niet zo heel goed. Even mijn bloedsuiker checken. BAM .. Hypo. Jas weer uit, tas op de grond, sleutels op tafel en eerst maar even iets eten.

3. Blijven hangen

Ik denk dat dit wel herkenbaar is voor iedereen met een pomp (met slang). Je loopt vrolijk door het huis en dan ineens .. AUW! Blijf je hangen met het draadje van je pomp aan een deurklink, een kast of aan de trapleuning. Als je pech hebt en te hard trekt betekent dit vaak ook nog een nieuw infuusset.

4. Crimescene?

Huh hoe komen die bloedvlekken op mijn witte dekbed? En op mijn shirt en uhm op de deur? Tja, die vinger bleef toch wel wat langer bloeden als gedacht na de vingerprik.

5. Taart!

Yes, tijd voor een feestje en tijd voor die lekkere taart die daar op tafel staat. Misschien toch eerst maar even mijn bloedsuiker checken? Oh nee, hyper. Dan toch maar even wachten met die taart. Balen!

Herkennen je een of meer van deze momenten? Of heb jij nog andere herkenbare momenten? Laat het ons weten in de reacties.

Meer lezen?

Devlin Klaauwer (1997) kreeg ruim 13 jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu 13 jaar later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes en deelt elke dag wat op haar Instagram @thelifeofadiabetic.

Reageer