Blog

Diabetestechnologie: een must of niet?

“Wanneer je, net als ik, al zo lang diabetes hebt, vaar je op ervaring voor wat betreft de manier waarop je ermee omgaat” . Judith was aanwezig bij het media- en bloggersevent tijdens de ATTD 2018 in Wenen.

0

De jongste op de ATTD?!

‘’Als we geen diabetes hadden gehad, dan hadden we hier nooit gezeten’’. Anne kijkt terug op een geslaagd media- en bloggersevent tijdens ATTD 2018.

1

Diabetes: de rode draad in mijn leven

Judith kreeg ruim 16 jaar geleden de diagnose type 1 en ging insuline spuiten. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat ze TNDM1 heeft. Ze is communicatieadviseur van beroep, maar is daarmee om gezondheidsredenen gestopt. Momenteel schrijft ze haar autobiografie over de laatste acht jaar van haar leven.

0

Kinderboek ‘Mama heeft diabetes’

‘Mama heeft diabetes’ is een (voorlees)boek voor kinderen vanaf een jaar of zes die een vader of moeder hebben met type 1 diabetes. Je kunt het voorlezen aan jongere basisschoolkinderen; oudere basisschoolkinderen kunnen het zelf lezen.

0

EASD veel nieuwe dingen!

Op uitnodiging van Roche Diabetes Care heb ik het EASD bezocht in Lissabon. Het waren enkele interessante dagen vol wetenschap en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diabetes. Het EASD wordt jaarlijks georganiseerd en staat voor European Association for the Study of Diabetes. Het is één van de grootste evenementen gericht op diabetes in Europa, met duizenden bezoekers.

0
Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.