print-image

Gerecht voor 10 porties tiramisu

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 148 kcal
  • Eiwit: 8 gram
  • Vet: 3.5 gram
  • Koolhydraten: 17 gram
  • Vezels: 0 gram

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 10 ml vanille-extract
  • 120 gram suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel of 125 gram cakemeel plus 5 gram bakpoeder
  • 7,5 gram gelatine
  • 60 ml kokend water
  • 30 gram oploskoffiepoeder
  • 150 ml magere melk
  • 60 ml whisky of cognac (optioneel)
  • 350 gram magere kwark
  • 10 gram cacaopoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C. Spuit een glazen ovenschaal van 26 x 16 cm met anti aanbakspray of vet deze licht in met wat zonnebloem- of olijfolie. Klop de eieren en het vanille-extract met een elektrische mixer tot het dik en romig is. Voeg geleidelijk 60 gram suiker toe. Klop net zolang totdat de suiker oplost. Vouw de gezeefde bloem in het eimengsel. Niet te lang mixen. Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal. Bak ongeveer 20 minuten. Haal de cake uit de ovenschaal en laat afkoelen.

Meng de gelatine in 30 ml kokend water en roer tot alle klontjes zijn opgelost. Koel 5 minuten af. Los in een andere kop het koffiepoeder op in 30 ml kokend water. Voeg 80 ml melk en whisky of cognac toe. Giet gelijkmatig over de cake.

Meng de magere kwark melk, suiker en vanille-extract met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Ga door met mengen en giet geleidelijk de gelatine erin. Giet het kwarkmengsel over het cake- en koffiemengsel. Zeef de cacao eroverheen. Zet de tiramisu 3 uur in de koelkast voordat je het in 10 porties snijdt.

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

Reageer