print-image

Voor mij bieden de feestdagen een perfect moment om te reflecteren. Zo reflecteer ik onder andere op wat ik afgelopen jaar bereikt heb. Ik vind het belangrijk om hierbij stil te staan, juist omdat wanneer je diabetes hebt, het soms voelt alsof alles net wat moeilijker is. In deze blog deel ik mijn successen met jullie. Bijzonder genoeg hebben ze allemaal met diabetes te maken!

kerst Ronnie

Vast contract

Zo kreeg ik dit jaar een vast contract bij JDRF Nederland, een stichting die zich inzet voor het ophalen van geld voor genezing van type 1. Hier ben ik ontzettend trots op, omdat ik zo wereldwijd bij kan dragen aan mensen die leven met deze ziekte.

Community Fit met Diabetes

Naast geld ophalen voor onderzoek, vond ik in de avonduren ook de tijd om de website en community Fitmetdiabetes.nl te lanceren. Mijn doel hiermee was en is om Nederlandse mensen met type 1 te helpen als het gaat om het creëren van een gezonde levensstijl met type 1. En dat lukte: in korte tijd meldden zich meer dan 25 leden aan voor de community. Hoe gaaf is dat!

Progressie op de sportschool

Ook was 2022 het eerste jaar waar ik echt significante progressie heb geboekt in de sportschool als gewichtheffer: ik ben maar liefst 4 kilo aan spiermassa aangekomen. Om sterker te worden moet je niet alleen continue zwaarder trainen en op een juiste manier eten, ook je bloedsuikers hebben een direct verband met hoeveel progressie je kunt boeken. Hierin een balans vinden is niet makkelijk, dus ik ben blij met het resultaat wat ik heb behaald tot nu toe.

Goede slaap

Voor mij zijn dit een voor een prestaties waar ik zeer trots op ben. Als ik terugdenk aan wat er mede voor heeft gezorgd dat ik deze kon realiseren, dan zijn dat mijn nachten met goede slaap geweest. Nooit eerder heb ik zo consistent dagen achter elkaar diep en lang (gemiddeld 7 uur) kunnen slapen. Wat mij overdag de nodige energie gaf voor deze prestaties!

Diabeloop’s DBLG1 algoritme

Dit is voor een groot deel te danken aan Diabeloop’s DBLG1 algoritme, wat ervoor zorgt dat mijn bloedsuikers in de nacht op de achtergrond worden bijgestuurd. Hierdoor had ik bijna nooit meer last van alarmen voor hypo’s of hypers midden in de nacht. Opstaan gaat in de meeste gevallen ook gepaard met een bloedsuiker tussen de 5 en 6 mmol/l. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik heb dus behoorlijk wat hulp gehad, als je het zo bekijkt. Maar toch heb ik deze prestaties uiteindelijk zelf behaald! En dat maakt me enthousiast voor wat mij in 2023 te wachten staat. Wellicht kan ik dat volgend jaar weer met jullie delen. Voor nu wens ik iedereen die dit leest alvast een gelukkig nieuwjaar!

Ronnie

Reageer