print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 40-60 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 372 kcal
  • Eiwit: 15 gram
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 57 gram
  • Vezels: 6 gram
  • Cholesterol: 20 mg
  • Zout: 481 mg

Ingrediënten

  • 6 lasagnevellen uit de koeling
  • 2 kleine flespompoenen, geschield en in blokjes gesneden of 800 gram flespompoenblokjes
  • 1 el groentebouillon
  • 200 ml water
  • 1 tl zout
  • 100 gram rucola of voor een mildere smaak babyspinazie
  • 30 gram grof gehake pecannoten
  • 100 gram grof geraspte magere mozzarella
  • zwarte peper va de molen
  • gemalen nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de blokjes flespompoen in een glazen kom en besprenkel met de groentebouillon. Voeg het water eraan toe, dek af met een magnetronbestendig deksel en zet gedurende 15 minuten in de magnetron op hoog vermogen tot hij zacht genoeg is om te pureren. Of kook in een steelpan op het fornuis tot hij zacht is.
  3. Pureer de flespompoen samen met de bouillon en kruid licht met peper en zout. De puree moet behoorlijk dun zijn. Is dat niet het geval, voeg dan wat meer kokend water toe.
  4. Schep een derde van de flespompoenpuree in een licht ingevette ovenschaal van 300 mm x 150 mm.
  5. Leg twee vellen lasagne op de flespompoenpuree en doe er een flinke laag verse rucola over (ongeveer de helft van de rucola).
  6. Schep er nog een derde van de flespompoenpuree op, leg er nog twee vellen pasta over en bestrooi met de helft van de gehakte pecannoten.
  7. Bedek met de resterende helft van de rucola en de laatste twee vellen lasagne.
  8. Verdeel de resterende flespompoenpuree over de pasta en bestrooi met de overblijvende pecannoten.
  9. Dek af en zet 10 minuten in de oven of zet gedurende 5 minuten in de magnetron op hoog vermogen.
  10. Haal de lasagne uit de (magnetron)oven en bestrooi gelijkmatig met de mozzarella en bestrooi met wat nootmuskaat. Zet de oven op grillstand en plaats de lasagne terug in de oven tot de kaas goudbruin is.
  11. Serveer op een bedje van gemengde sla.

Variant:

Voeg wat gesneden zongedroogde tomaten toe aan de eerste laag flespompoenpuree voor extra smaak.

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

Reageer