print-image

Wauw, wat is 2020 toch ongelooflijk snel gegaan. Vorig jaar rond deze tijd schreef ik ook dit artikel, maar dan natuurlijk van vorig jaar. Ik kan me nog herinneren dat ik het schreef in een indoor speelparadijs! Ik was daar met mijn neefje en nichtje en besloot daar wat te werken aan mijn blog. Vandaag schrijf ik deze terugblik op mijn diabetes vanaf onze eigen bank in ons eigen huisje!

Lees ook: Verhuizen met diabetes: dit zijn mijn ervaringen

Verdrietig jaar

2020 was natuurlijk een heel raar en verdrietig jaar voor iedereen. Een jaar waarin het coronavirus genadeloos om zich heen sloeg. En helaas dat doet het nog steeds. Ondanks alles zijn er voor mij ook veel leuke dingen gebeurd. Zo zijn wij verhuisd naar ons eerste eigen huisje en mocht ik eindelijk starten met een CGM!

 Diabetes hoogtepunten: begonnen met CGM

Deze terugblik op mijn diabetes gaat natuurlijk over mijn diabetes in het afgelopen jaar. 2020 betekende voor mijn diabetes een hele grote verandering! Iets waar ik jaren voor heb gevochten: ik mocht namelijk starten met een CGM! Voor de mensen zonder diabetes of voor wie niet precies weet wat het inhoudt. Een CGM is een continu glucose monitor. Het apparaatje meet dus continue je bloedglucose en geeft alarm bij een dreigende hypo of hyper. Zo kan je op tijd handelen om erger te voorkomen. Ik ben hier echt ontzettend blij mee! Het heeft al zoveel mensen geholpen om hun HbA1c te laten zakken en zorgt voor een veel betere diabetesregulatie. Dit zou echt voor iedereen beschikbaar moeten zijn!

 Eindelijk een lager HbA1c

Het HbA1c wordt meerdere malen per jaar gecheckt door de internist en laat de gemiddelde glucosewaarde zien over een periode van drie maanden. Natuurlijk is niet alleen het HbA1c belangrijk, maar het is wel een van de punten waar kritisch naar wordt gekeken. Mijn HbA1c is al jaren veel te hoog! Gelukkig is hij vorig jaar eindelijk gezakt. Nog lang niet voldoende, maar dit was zeker een hoogtepuntje in 2020. Hopelijk zakt hij dit jaar nog meer en kan ik in de volgende terugblik schrijven dat ik eindelijk een mooi HbA1c heb behaald!

 Nieuw jaar

Hopelijk wordt 2021 voor iedereen een beter jaar en verslaan we het coronavirus. Ik ga in ieder geval weer hard aan de slag met mijn diabetes om tot een mooi HbA1c te komen. En ik mag in dit nieuwe jaar ook starten met een nieuwe insulinepomp. Ook weer heel spannend! Ik wil jullie allemaal een heel mooi en bovenal gezond 2021 wensen!

Lees ook de terugblik van Myrthe: Mijn leven met diabetes in 2020: een terugblik

Wat waren jouw hoogtepunten afgelopen jaar?

Meer lezen?

Devlin Klaauwer is 22 jaar jong en kreeg ruim 13 jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu 13 jaar later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes en deelt elke dag wat op haar Instagram @thelifeofadiabetic.

Reageer