print-image

 Verhuizen met diabetes, dat klinkt als geen enkel probleem, toch? Met een goede voorbereiding is het ook geen enkel probleem, maar het is wel een zware periode voor je diabetes. In deze blog neem ik je mee tijdens mijn allereerste verhuizing!

Devlin verhuizen sleutel diabetes

De sleutel 

Maandag 2 maart was het zover. Om kwart over negen hadden mijn vriend en ik een afspraak met de makelaar en vervolgens met de notaris. We zouden de sleutel krijgen van ons eerste huisje! Superleuk natuurlijk. We waren dan ook door het dolle heen. Mijn suikerwaarden waren ook enthousiast en erg hoog door de zenuwen.

Devlin klussen verhuizen diabetesKlussen

Na de champagne en de eerste indrukken, was het toch echt tijd om aan de slag te gaan. We begonnen simpel met het verwijderen van het behang. Vervolgens begon ik aan de keuken. Schoonmaken, kastjes schuren, weer schoonmaken en de kastjes in de grondverf zetten. BAM, daar was de eerste hypo. Gelukkig was ik goed voorbereid en had ik al de nodige koekjes en knijpfruitjes in huis gehaald. Deze hypo was één van de vele die volgden.


Stress 

Niet alleen de hypo’s zaten mij af en toe in de weg, maar ook veel hypers. Een verhuizing brengt toch wel wat stress met zich mee. Mijn diabetes reageert altijd flink op stress door enorm te stijgen. Het vervelende was dat ik door het corrigeren en het schoonmaken en klussen wéér een hypo kreeg.

Geslaagd 

Al met al was het een geslaagde verhuizing! Ik had meer hypo’s en hypers verwacht, dus het viel uiteindelijk allemaal wel mee. Ondertussen hebben we onze eerste nacht gehad in ons huisje en we hebben het nu al enorm naar ons zin.

Lees ook: Wat te doen bij een hypo? Mijn 5 favoriete hypo treats

Verhuizen met diabetes: mijn tips

Ieder lichaam reageert anders op stress en op inspanning, dus je moet zelf kijken hoe jij je diabetes regelt tijdens het klussen en verhuizen. Wel is het superfijn om gelijk de eerste dag Dextro tabletten, limonade en je favoriete hypo-snack in huis te halen. En probeer ook een beetje op tijd te eten en je ‘normale’ ritme erin te houden.

Heb jij ook ervaring met verhuizen met diabetes? Heb je toen ook flink geklust en was je diabetes daardoor erg ontregelt? Ik ben benieuwd. Laat het weten in de reacties!

Meer lezen?

Devlin Klaauwer is 22 jaar jong en kreeg ruim 13 jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu 13 jaar later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes en deelt elke dag wat op haar Instagram @thelifeofadiabetic.

Reageer