Voorgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Voedingswaarde per persoon
* Energie: 210 kcal
* Eiwit: 11 gram
* Vet: 10 gram
* Koolhydraten: 19 gram
Ingrediënten
* 1 teentje knoflook
* 2 sneetjes brood
* 6 ansjovisfilets
* 1 eetlepel azijn
* peper en zout
* mespunt suiker
* 1 theelepel mosterd
* 1 eetlepel olie
* basilicum
* stuk komkommer
* 1 kleine krop (Romaanse) sla
* stukje Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de grill voor. Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood. Snijd het brood in blokjes. Rooster de broodblokjes onder de grill bruin en krokant. Wrijf 1 ansjovisfilet fijn en maak er met de azijn, peper, zout, suiker, mosterd, 1 eetlepel water en de olie een dressing van. Snijd de komkommer in blokjes. Was de sla en scheur de sla in stukken. Zorg er wel voor dat de slastukken klein genoeg zijn, zodat ze later bij het eten niet alsnog gesneden hoeven te worden. Meng de komkommer, de rest van de ansjovisfilets en de dressing door de sla. Strooi de broodblokjes erover en strooi als laatste de geraspte kaas er overheen. Het mooiste effect bereik je door pas op het laatste moment de kaas te raspen. Gebruik verse Parmezaan wat een beetje krult en niet teveel kruimelt bij het raspen. Eventueel kun je het geheel nog garneren met wat ansjovisfilets.
Eet smakelijk!
Het water loopt me in de mond!