print-image

Het is weer tijd voor een dilemma op dinsdag! Elke dag perfecte bloedsuikers of een week lang vakantie van je diabetes? Waar kies jij voor?

Heb je liever elke dag perfecte bloedsuikers

of

Heb je liever een week lang vakantie van je diabetes?

Dilemma bloedsuikers of vakantieElke dag perfecte bloedsuikers. Dat klinkt als een droom toch? Het lijkt mij heerlijk als je bloedsuikers elke dag perfect zijn. Geen vervelende hypo’s meer op lastige momenten en nooit meer liters water drinken tijdens een hyper. Elke keer blij worden van de waarde die de meter en/of sensor aangeeft. Ik vind het zo vervelend als een slechte bloedsuiker roet in het eten gooit wanneer je plannen hebt. Als je bijvoorbeeld een etentje op de planning hebt staan en dan ineens een torenhoge bloedsuiker hebt. Of wanneer je klaar staat om lekker te gaan sporten en dan tegen wordt gehouden door een hypo. Wat ik ook echt heel vervelend vind is het gevoel dat je krijgt van een slechte bloedsuiker. Naast dat ik het idee heb dat de diabetes op dat moment mijn leven beheerst, voel ik me er vaak ook nog eens flink beroerd door. Hoe heerlijk zou het zijn als je die momenten en gevoelens niet meer hebt? Gewoon elke dag een perfecte bloedsuiker. Ik teken ervoor!

Dilemma bloedsuikers of vakantieMaar een week lang vakantie van diabetes. Een week lang niet meer prikken, spuiten, rekenen en met alles rekening houden. Gewoon een week lang eten wat je wilt, drinken wat je wilt en doen wat je wilt zonder er bij na te denken. Ik kan al genieten van een week “gewone”vakantie, maar een week vakantie van mijn diabetes? Dat klinkt als een droom! Ik denk dat ik die week zou gebruiken om alle dingen te doen die als diabeet lastig zijn. Ik zou heerlijk uitgebreid uit eten gaan (zonder hoge bloedsuiker, yes!), lekker snoepen (zonder te rekenen!), naar de sauna gaan (zonder sensor en hypo’s) en een avondje feesten zonder mij zorgen te maken over mijn bloedsuikers. Een week vakantie van mijn diabetes zou de beste vakantie ooit zijn!

Mijn keuze

Tja, als ik echt zou moeten kiezen .. Dan kies ik voor elke dag perfecte bloedsuikers. Hoe heerlijk mij een week lang vakantie van diabetes ook lijkt, het is na een week weer voorbij. Elke dag perfecte bloedsuikers klinkt dan aantrekkelijker voor mij. Nu gooien de slechte bloedsuikers vaak roet in het eten. Als ik dan net de deur uit wil en eerst mijn slechte bloedsuiker moet behandelen of als ik aan het werk ben en dan een hypo krijg. Ik kan daar op die momenten echt enorm van balen. Het lijkt mij heerlijk als ik die momenten niet meer heb.

Waar kies jij voor? En waarom? Als je kiest voor een week vakantie van je diabetes, wat zou jij dan allemaal doen in die week? Of ga je liever voor de perfecte bloedsuikers en waarom? Laat het me weten in de reacties! Ik ben benieuwd!

Meer lezen?

Devlin profielfotoDevlin Klaauwer is 22 jaar jong en kreeg ruim 13 jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu 13 jaar later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes en deelt elke dag wat op haar Instagram @thelifeofadiabetic.

Een reactie

  • Laura Jacobsz schreef:

    Ik kies ook voor elke dag perfecte bloedsuikers. Ik ben net terug van drie weken Indonesië en ondanks dat er ‘maar’ 6 uur tijdsverschil was heeft dit zo’n impact gehad op mijn humeur en energieniveau. Dan klinkt vakantie ervan wel aantrekkelijk moet ik zeggen. Maar als ik 1 week vakantie afzet tegen de voordelen van altijd goede bloedsuikers, ondanks het denken, rekenen, beslissingen nemen dan kies ik toch voor de perfecte bloedsuikers.

Reageer