Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Voedingswaarde per persoon
* Energie: 300 kcal
* Eiwit: 12 gram
* Vet: 17 gram
* Koolhydraten: 25 gram
Ingrediënten
* 300 gram sperziebonen
* 400 gram aardappelen
* 100 gram rucola
* 2 el olijfolie
* 2 el notenolie
* 1 rode ui
* 1 citroen
* 1 el peterselie
* 1 el bieslook
* 1 el pijnboompitten
* 4 hardgekookte eieren
* peper en zout
Bereiding
Kook de aardappelen en snijd ze, als ze wat zijn afgekoeld, in plakjes. Kook de sperziebonen gedurende 2 minuten in water met zout. Meng de olijfolie en de notenolie met de in ringen gesneden ui, het sap van de citroen en wat peper en zout. Leg de in plakjes gesneden aardappel hierin en laat de marinade ongeveer 10 minuten intrekken. Meng de aardappelplakjes met de bonen, peterselie, bieslook en de rucola. Rooster de pijnboompitten en meng deze door de salade. Snijd de eieren in vier stukken en verdeel deze over de salade. Verdeel de salade over vier borden.
Eet smakelijk!
Ga ik zeker proberen.
Je kan die sperziebonen beter even snel 3 minuten roerbakken samen met die dunne schijfjes aardappel in een vleugje olijfolie. Behouden ze beter hun vitaminen. Zomaar een ideetje van mij als gepensioneerd kok.
Alle vitaminen zijn mooi meegenomen. Bedankt voor de tip! Groeten, Linda