print-image

Als ik naar de datum in mijn agenda kijk, kan ik bijna niet geloven dat we al in de eerste  weken van het nieuwe jaar zijn beland. Wat is het afgelopen jaar toch ontzettend snel gegaan en wat is er veel gebeurd.

Aan het begin van vorig jaar liep mijn relatie stuk, haalde ik mijn rijbewijs en kreeg ik een vaste baan. Daarnaast kreeg ik een nieuwe relatie, kocht ik een huis en verloor ik helaas ook mijn opa en oma in één week tijd. Ook op het gebied van mijn diabetes was het een bevlogen jaar.

Lees ook: BNNVara Kassa over glucosesensor vergoeding en omgaan met diabetes type 1

Glucosesensor FreeStyle Libre 

Devlin met haar glucosesensor - leven met diabetesBegin 2019 kreeg ik superfijn nieuws. Ik gebruikte de FreeStyle Libre al twee jaar, maar heb deze toen altijd zelf moeten betalen. Tot mijn verpleegkundige mij vertelde dat ik in de doelgroep val die hem vergoed krijgt. Wat was dat fijn om te horen. En wat een geweldig nieuws dat we eind dit jaar te horen kregen dat iedereen die intensief insuline gebruikt de FreeStyle Libre vergoed krijgt!

Van insulinepomp naar insulinepen en weer terug 

Begin 2019 besloot ik ook om mijn insulinepomp weg te doen. Ik had veel huiduitslag van de pleisters en zag geen voordelen meer van het gebruiken van een insulinepomp.

In het begin beviel het mij prima. Mijn huid herstelde en het voelde alsof ik even kon ademen. Toch begon ik de pomp te missen tegen het einde van dit jaar. Het gemak van de pomp en de functies waarover de pomp beschikt, zijn toch wel erg fijn. Mijn HBA1C was ook enorm gestegen, dus het was ook een goede stap om weer terug te gaan op de insulinepomp. In oktober nam ik mijn insulinepomp weer in gebruik.

De leuke kant van diabetes 

EASD - event diabetesIk ontdekte afgelopen jaar ook de leuke kant van de diagnose. Natuurlijk is het niet fijn om te leven met diabetes, maar het is belangrijk om er het beste van te maken.

Afgelopen jaar werd ik een soort van ‘diabetes influencer’. Ik mocht meehelpen met het ontwerpen van de nieuwe diabetestassencollectie van dR Amsterdam en begon met bloggen voor www.levenmetdiabetes.nl.

Daarnaast nodigde Roche mij uit om samen met andere mensen met diabetes naar Barcelona te reizen om de EASD bij te wonen, het congres over wetenschappelijk onderzoek naar diabetes. Wat was dat een geweldige ervaring! In de vlog van Myrthe kun je het hele avontuur zien.

Lees ook: Samen met diabetes naar Barcelona

Een bevlogen jaar 

Zoals jullie kunnen lezen, was dit voor mij echt een jaar met ups en downs, zowel op persoonlijk als op diabetes vlak. Ergens ben ik wel blij dat dit jaar voorbij is en kijk ik er enorm naar uit om het nieuwe jaar te starten. Een jaar waarin wij in ons eerste huisje trekken, waarin ik start met een nieuwe insulinepomp en waar ik hopelijk een mooier HBA1C bereik.

Meer lezen?

Devlin profielfoto Devlin Klaauwer is 22 jaar jong en kreeg ruim 13 jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu 13 jaar later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes en deelt elke dag wat op haar Instagram @thelifeofadiabetic.

Reageer