print-image

In december is het tijd voor pakjesavond, Kerst en natuurlijk oudjaarsavond! In deze laatste maand van het jaar blikken mensen vaak vooruit naar het aankomende jaar. Wat wil ik volgend jaar anders doen en wat wil ik bereiken? En natuurlijk: wat zijn mijn goede voornemens? Zelf heb ik een hekel aan de woorden “goede voornemens”. Ik kijk in december liever terug naar het afgelopen jaar. Wat heb ik allemaal meegemaakt en wat heb ik het afgelopen jaar bereikt? Wat wil ik vasthouden in het nieuwe jaar?

Lees ook: Leven met diabetes: mijn 3 goede voornemens

Vasthouden

Persoonlijk kijk ik dus het liefst naar de dingen die ik vast wil houden in het nieuwe jaar. Zo ben ik begin dit jaar voor mijn werk begonnen op een vaste plek. Ik heb nu een eigen groep en leuke collega’s. Dit is zeker iets wat ik vast wil houden in het nieuwe jaar! Daarnaast ben ik dit jaar ook begonnen met sporten en ben ik koken leuk gaan vinden. Ook ben ik begonnen met mediteren en ben ik wat meer op mijn diabetes gaan letten. Al deze dingen wil ik meenemen naar volgend jaar.

Lees ook: Diabetes en werk: lees het verhaal van een juf met diabetes

Loslaten

Naast de leuke gebeurtenissen en de fijne gewoonten zijn er natuurlijk ook een paar dingen die ik los wil laten. Ik wil meer voor mezelf kiezen en me minder schuldig voelen als ik een keer “nee” tegen iemand zeg. Verder wil ik proberen die negatieve lading die 2020 met zich meebracht (ik denk voor iedereen) los te laten. Ik wil dit gevoel niet meenemen naar 2021.

Bereikt

Ik kijk met een goed gevoel terug op het afgelopen jaar. Natuurlijk was het voor iedereen een pittig jaar met de coronacrisis. Toch was het voor mij persoonlijk een prima jaar. Ik ben samen gaan wonen en heb veel nieuwe dingen geleerd en ontdekt. Zo heb ik heb mezelf beter leren kennen. Juist ook in de periode dat mijn werk gesloten was en ik veel tijd alleen thuis doorbracht. Daarnaast heb ik “bereikt” dat ik eindelijk aan de slag mag met een CGM-systeem. Hier ben ik zo ontzettend blij mee! Ik hoop dat ik mijn suikers hiermee beter onder controle krijg.

Dus: goede voornemens?

Tja, als ik dan echt een aantal goede voornemens op zou moeten noemen, dan zou het zijn dat ik aan de slag ga met de sensor om mijn HBA1C omlaag te krijgen, meer ga sporten en de goede dingen van het afgelopen jaar vast ga houden. Ik noem dit liever, mijn intenties voor het nieuwe jaar. Dit jaar

  • ga ik werken met de sensor
  • krijg ik mijn HBA1C omlaag
  • ga ik vaker sporten
  • ga ik voor mezelf kiezen

Intenties opschrijven

Ik ga deze intenties* opschrijven, hang ze op mijn spiegel en ga ze elke dag hardop uitspreken.

Wat zijn jouw intenties voor het nieuwe jaar? Deel het in de reacties

*Een intentie is een bewuste positieve gedachte. Het heeft te maken met jouw drijfveer, je waarden, verlangens en dromen. Maar het kan ook verband houden met je doel, je levensmissie, met wat je vanuit je hart en ziel wilt bereiken. Leven met intentie kan je een bewuste manier van leven noemen. Door je intenties ben je je dagelijks bewust welke richting je uit wilt, wat je wilt nastreven en welke keuzes je kunt maken.
Bron: https://www.inspirerendleven.nl/oefening-hoe-leef-je-met-intentie/

Meer lezen?

Devlin Klaauwer is 22 jaar jong en kreeg ruim 13 jaar geleden de diagnose diabetes type 1. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu 13 jaar later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes en deelt elke dag wat op haar Instagram @thelifeofadiabetic.

Reageer