Ervaringen

Marit van Beek: “Je leert er steeds beter mee omgaan”

Marit van Beek is 13 jaar en zit op de middelbare school. In maart 2015 werd de diagnose diabetes type 1 bij haar geconstateerd nadat haar moeder voor zichzelf naar de dokter en zijdelings over de symptomen van Marit vertelde.

0

Mark Kersten: ”Je moet mij niet teveel pushen”

Mark Kersten is 19 jaar, woont in Nijmegen bij zijn ouders en heeft sinds groep 8 van de basisschool diabetes type 1. Een jaar na zijn diagnose stapte hij over op insulinepomptherapie. Dat werkt goed voor hem, al is hij volgens eigen zeggen niet zo strikt met het meten.

0

‘Diabetesverpleegkundige, juf, psycholoog en maatschappelijk werker in één’

Sylvia Stoffelen werkt inmiddels zo’n acht jaar op de kinderdiabetespoli. Daarvoor was ze ‘gewoon’ kinderverpleegkundige. Ze werkt vier dagen in de week op het Tergooi, waar het kinderdiabetesteam verder bestaat uit twee kinderartsen, haar collega kinderdiabetesverpleegkundige, een diëtist, coördinator en een kinderpsycholoog.

0

‘We realiseren ons vaak hoe fijn de insulinepomp is’

Julia Smits is vijf jaar oud en was drie toen ze de diagnose diabetes type 1 kreeg. Ze maakt gebruik van een insulinepomp – de Accu-Chek® Insight

0

“Veel meer controle over mijn leven met diabetes”

Leon Augenbroe (64) heeft diabetes type 2. Hij deelt zijn ervaringen: “Vroeger raakte ik in paniek als ik te hoog of te laag zat, maar nu heb ik veel meer controle.”

0
Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.