print-image

November is dé maand om meer aandacht te vragen voor leven met diabetes. Het is namelijk Diabetes Awareness Month. Tijdens deze maand vragen bedrijven, goede doelen en mensen met diabetes aandacht voor de chronische aandoening. Op Instagram is er ook veel aandacht voor Diabetes Awareness Month. In deze blog een samenvatting van de online hoogtepunten van afgelopen november.

#happydiabeticchallenge

Net als vorig jaar werd dit jaar weer een leuke challenge georganiseerd. Een online challenge waarbij mensen met diabetes gevraagd werd om elke dag een Instagramfoto te plaatsen over een vooraf bepaald onderwerp. Blogger @the.insulin.type is de bedenker van de challenge. Ze komt zelf uit Amerika, maar de challenge is dit jaar vertaald in veel talen, waaronder Nederlands!

Lees ook: Deze Instagramberichten over diabetes moet je zien!

Rare opmerkingen

Op 4 november, dag 4 van de challenge, ging het over de raarste opmerkingen die mensen met diabetes te horen krijgen. Ilse van @positiefmetilse schreef daar een herkenbare post over.

Diabetes en mentale gezondheid

Op 10 november werd aan mensen met diabetes gevraagd iets te delen over diabetes en mentale gezondheid. Anouk van @dia_b_blog deelde hier een mooie post over!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by diaBblog – Anouk (@dia_b_blog)

Pluspunten aan diabetes

Op dag 24 van de challenge werd de deelnemers gevraagd naar drie pluspunten aan diabetes. Orietta van @coffee.with.a.shot.of.insulin schreef daar een mooi bericht over.


Wereld Diabetes Dag

Op 14 november was het Wereld Diabetes Dag. Dat kan je bijna niet ontgaan zijn! Sam van @diabetesmetsam schreef een post over zijn eerste Wereld Diabetes Dag. Hij kreeg afgelopen jaar namelijk de diagnose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam Mebius (@diabetesmetsam)


Leonneke van @mysweetbalance schreef een interessante post over hoe zij Wereld Diabetes Dag beleeft.


Natuurlijk schreef ik ook een post over mijn kijk op Wereld Diabetes Dag! Ik schreef bijvoorbeeld dat leven met diabetes moeilijk is. Het is vermoeiend om 24/7 je bloedsuiker tussen de lijntjes te houden. Maar ik vind het ook heel belangrijk om positief te blijven! Daarom deelde ik in mijn post een aantal hoogtepunten van mijn afgelopen jaar met diabetes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Myrthe | T1D 🌻 (@girl0ninsulin)


Heb jij stil gestaan bij Wereld Diabetes Dag? En heb jij nog op een speciale manier aandacht gevraagd voor leven met diabetes afgelopen november? Laat het weten in de reacties! Ik ben benieuwd.

Liefs,
Myrthe

 

Meer lezen?

Profielfoto Myrthe BarcelonaMyrthe Heida (1996), kreeg op haar vijfde de diagnose diabetes type 1. Ze schrijft over haar leven met diabetes type 1 op www.girl0ninsulin.com en deelt haar leven met diabetes op Instagram en YouTube als @girl0ninsulin.

Reageer