print-image

Het is tijd voor een Dilemma op dinsdag! Sporten zonder hypo’s of perfecte bloedsuikers na een pizza. Waar kies jij voor?

Heb je liever perfecte bloedsuikers na een pizza

of

wil je altijd kunnen sporten zonder een hypo te krijgen?


Dilemma op dinsdag PizzaIedereen met diabetes kent het wel. Je hebt zin in je favoriete pizza ondanks dat je bloedsuiker er niet altijd blij mee is. Toch ga je de uitdaging aan, want je wilt die pizza. Je stopt de pizza in de oven en ondertussen komt de wiskundige in je naar boven. Want hoe ga je voor die verrukkelijke pizza bolussen/spuiten? Misschien heb jij inmiddels de gouden formule gevonden, deel hem dan even in de reacties. Ik namelijk niet. Hoe fijn zou het zijn als je altijd perfecte bloedsuikers hebt na het eten van een pizza! Het klinkt als een droom voor mij.

Dilemma op dinsdag sportenMaar sporten zonder hypo’s, wie wil dat nou niet! Geen sporttas vol Dextro en pakjes drinken maar gewoon lekker kunnen sporten zonder onderbrekingen. Zelf stap ik graag op de racefiets voor een mooie fietstocht door Friesland. Meestal stop ik elke 15 kilometer voor een lading Dextro of iets anders te eten/drinken. Volgend jaar wil ik de Elfstedentocht fietsen. Een tocht van 235 km. Dan zou ik ongeveer 16 keer moeten afstappen alleen al om Dextro te eten. Nee, bedankt! Misschien overdrijf ik een klein beetje, maar je begrijpt wat ik bedoel.

Mijn keuze

Als ik dan toch moet kiezen… Pizza eet ik niet zo heel vaak, racefietsen doe ik vaker. Dus als ik heel praktisch nadenk, ga ik toch voor het sporten zonder hypo’s. Maar misschien dat ik dan na een lange fietstocht alsnog een pizza in de oven druk. Waar kies jij voor? Laat het me weten in de reacties!

Myrthe afstuderen

Meer lezen?

Myrthe Heida (1996), kreeg op haar vijfde de diagnose diabetes type 1. Ze deelt haar dagelijkse leven op Instagram als @girl0ninsulin en vlogt sinds kort ook op haar eigen YouTube kanaal. 

Een reactie

Reageer