print-image

Het is tijd voor een Dilemma op dinsdag! Een diabeteshond of een sensor. Waar kies jij voor?

Heb je liever een sensor met alarmen

of

een diabeteshond die het ruikt als je een hypo of hyper hebt?

SensorAlhoewel ik zelf (nog) niet in aanmerking kom voor vergoeding, ik gebruik wel een sensor. Ik betaal zelf voor de Freestyle Libre. Ongeveer twee jaar geleden gebruikte ik hem voor het eerst. Ik kon meteen niet meer zonder. Alhoewel deze sensor geen alarmen geeft (helaas), ben ik er wel onwijs blij mee! Maar de alarmen maken een sensor toch een stukje meer waardevol. Dus ik kijk enorm uit naar de dag dat ik sensor draag met alarmen, zoals bijvoorbeeld de Eversense! Al hoor ik wel dat de alarmen je soms ook helemaal gek maken…

diabeteshondEen diabeteshond lijkt mij echt fantastisch. Een hond waarmee je kan knuffelen en die je ook nog eens vertelt wanneer je hoog of laag zit. Ik zou nooit meer stoppen met knuffelen denk ik. Een diabeteshond lost het hele probleem op van die ‘irritante’ alarmen van een sensor. In plaats van een gillend geluid komt er een hond op je afrennen. Wie wil dat nou niet!? Toch lijkt mij dat er wel wat nadelen aanzitten. Wat als je op stap bent met je vrienden, dan neem je je hond niet mee. Of als je bij een vriend of vriendin slaapt en de hond is thuis. Dat lijkt me toch vrij lastig.

Mijn keuze

Alhoewel ik veel liever met een hond knuffel, kies ik toch voor een sensor met de alarmen. Vrijheid vind ik enorm belangrijk. Overal een hond mee naar toe nemen lijkt me toch te ingewikkeld. Dus doe mij maar een sensor met alarmen en een gewone hond. Hij ruikt mijn hypo’s en hypers dan niet, maar knuffelen kan hij wel! Waar kies jij voor? Laat het me weten in de reacties!

Myrthe afstuderen

Meer lezen?

Myrthe Heida (1996), kreeg op haar vijfde de diagnose diabetes type 1. Ze deelt haar dagelijkse leven op Instagram als @girl0ninsulin en vlogt sinds kort ook op haar eigen YouTube kanaal. 

Reageer