print-image

Diabetes type 1 kan iedereen overkomen, zo ook beroemdheden over de hele wereld! Stiekem vinden we het al leuk om het leven van celebrities te volgen op Instagram en Youtube, maar het wordt nog interessanter als ze ook nog eens diabetes type 1 hebben. Hallo famous diabuddy! 5 beroemdheden met diabetes voor je op een rij die weten hoe hypo’s en hypers aanvoelen.

1. Zanger Nick Jonas

Je moet hem bijna wel kennen: Nick Jonas, zanger bij The Jonas Brothers. Hij heeft diabetes vanaf zijn 13e en maakt daar geen geheim van! Regelmatig deelt hij over zijn leven met suikerziekte op Instagram. Oh en wist je dat hij co-founder is van Beyond Type 1? Beyond Type 1 is een non-profit organisatie die de wereldwijde diabetes community verenigt en oplossingen biedt om het leven met diabetes te verbeteren. Ze focussen zich op onderwijs, belangenbehartiging en het pad naar genezing. Applausje voor Nick Jonas!

2. Model Bambi Northwood-Blyth

Bambi is een 27-jarig Australisch model en heeft sinds haar 11e diabetes. In een interview op Beyond Type 1 vertelt ze open over hoe ze het ervaart. Toen ze ouder werd, voelde ze de stress van leven met diabetes. “Zeker halverwege de tienerjaren was het moeilijk omdat iedereen verandert, en daar komt met suikerziekte nog een extra complexiteit bij.” Bambi leerde om haar bloedsuikers beter onder controle te houden en nu gaat het gelukkig beter met haar. Maar het leven als model met type 1 diabetes is niet altijd makkelijk. “Voor mij werkt diabetes goed als ik structuur heb en ik heb de meest ongestructureerde baan ooit.” Op haar Instagram geeft ze naast haar leven als model af en toe een kijkje in haar leven met diabetes. Zo laat ze in deze video zien hoe ze haar sensor vervangt.

3. Bas van de Goor

Natuurlijk mag onze ‘eigen’ Bas van de Goor niet ontbreken! Ik wil je zijn volledige naam niet onthouden, aangezien het wel chic klinkt: Sebastiaan Jacques Henri van de Goor. Wauw! Hij is een van Nederlands meest succesvolle volleyballers. In 1996 won hij goud op de Olympische Spelen en zijn smash werd verkozen tot Sportmoment van de Eeuw. Zeven jaar later kreeg hij de diagnose diabetes type 1. Hij speelde na zijn diagnose diabetes nog een tijdje door op hoog niveau en richtte een jaar na zijn afscheid de Bas van de Goor Foundation op. Datzelfde jaar nog loopt hij een marathon en later beklimt hij de Kilimanjaro. Bas is niet tegen te houden!

De Bas van de Goor Foundation brengt mensen met diabetes in beweging. Want sporten is voor iedereen goed, maar met diabetes kan dat best lastig zijn! Terwijl het juist voor ons veel positieve effecten kan hebben en kan helpen bij het onder controle houden van onze bloedsuikers. De Foundation organiseert sportevenementen en kinderkampen om samen te bewegen en te leren over diabetes type 1 bij een sportief leven.

4. Sir Steve Redgrave

Laten we gelijk door gaan naar nog een sporter: Steve Redgrave. Hij is een Britse roeier en won 6 keer goud op de Olympische Spelen. Twee daarvan behaalde hij mét diabetes. Hij was daarmee een inspiratie voor Bas van de Goor, toen hij net de diagnose diabetes kreeg. Na zijn vierde gouden medaille was Steve niet veel meer in zijn roeiboot te vinden, maar na zijn diagnose pakte hij het roeien toch weer op, waarna hij in 2000 weer goud won op de Olympische spelen. Bas van de Goor: “Dat was voor mij een eyeopener, die beelden maakten mij duidelijk dat je met diabetes écht nog wel aan topsport kunt doen.”

5. Roxanne Kwant

Roxanne Kwant is een 23-jarige Nederlandse presentatrice en vooral bekend van haar super ongemakkelijke video’s voor Rumag. Hierin creëert ze de meest ongemakkelijke situaties en laat ze zien dat ze niet op haar mondje gevallen is. Ze heeft inmiddels 10 jaar diabetes type 1 en op haar Instagram deelt ze dat het lastig was om haar diabetes onder controle te krijgen. Op haar nieuwe account @diabetesmetrox deelt ze tips en grappige diabetes memes.


Wie zijn jouw favoriete beroemdheden met diabetes? Laat het ons weten in de reacties.

Meer lezen?

Profielfoto Talitha Talitha Paauwe (1997) is altijd al bezig met gezonde voeding en sporten. Maar die wortels en appels begonnen te vervelen. En de taartjes en chocolade werden steeds aantrekkelijker. Daarom begon ze met het maken en delen van gezonde recepten die aan de behoefte van een zoetekauw voldoen. Lekker én gezond. In 2015 kreeg ze er een uitdaging bij: diabetes type 1. Nu deelt ze haar ervaring met diabetes en gezond leven op instagram @stayhappy.nl en haar website stayhappy.nl.

Reageer