print-image

Vier jaar geleden, toen ik net diabetes kreeg, had ik nooit gedacht dat ik bijna trots zou zijn op mijn diabetes. Maar nu ik thuis zit en terugkijk op de afgelopen drie dagen in Barcelona, kan ik niets anders dan trots zijn op de geweldige mensen die ik heb ontmoet, de nieuwe ervaringen die ik heb opgedaan en de dingen die ik heb geleerd. En dat allemaal dankzij mijn diabetes. Ik neem je mee op mijn trip naar Barcelona voor het Roche Diabetes Care media & bloggers event en mijn bezoek aan de EASD.

Voor de eerste keer alleen vliegen

Foto-1 Talitha

Zondagavond vloog ik naar Barcelona. Deze keer niet met de andere ‘diadutchies’, maar alleen. De rest had er al een dagje sightseeing opzitten. Voor de eerste keer vloog ik alleen, toch best spannend! Maar ik ontdekte dat je door alleen te reizen, hele leuk gesprekken krijgt. Zo was de man bij de douane verbaasd dat ‘zo’n klein lief meisje’ alleen reist. Hij schatte me dan ook 19 jaar oud (ik ben 22 jaar).

Ook de taxirit naar het hotel, was onverwacht leuk. Ik deelde mijn gebrekkige Spaanse vocabulaire met de chauffeur en hij leerde mij nieuwe woorden. Aan het eind bedankte hij mij voor het leuke gesprek. “I really had a hard day, and this made me happy. You are so kind.” Super lief! In het hotel dook ik maar snel het bed met 100 kussens in (oké, 6). Een superdrukke en leuke dag stond voor de boeg!

Een dag vol leermomenten en ontmoetingen

Foto-2 Talitha Dinsdag ontmoette ik de andere meiden met diabetes die mee waren uit Nederland. Samen gingen we naar het Roche Diabetes Care media & bloggers event. ’s Ochtends was er een persmoment, waarbij de ‘Head of Roche Diabetes Care’ vertelde over de ontwikkelingen binnen Roche. Het ging over hoe algoritmes, data en ‘machine learning’ kunnen helpen bij het managen van diabetes. Een dokter sloot daarbij aan om het vanuit het gezichtspunt van de patiënten te bekijken. “Ze verwachten dat in 2020, de medische data elke 73 dagen verdubbeld”. Daar liggen veel mogelijkheden! Foto-3 Talitha

Nadat we helemaal waren bijgepraat over wat we in de toekomst op het gebied van technologie kunnen verwachten, was het wachten op het tweede deel van de dag: het bloggers event. En hoe kun je die wachttijd beter besteden dan door lekker te eten en naar de Spaanse kust te gaan?

Foto-4 Talitha Foto-5 Talitha

10 seconden na het maken van de foto waarbij we in de zee lopen, werden we overspoeld door de helderblauwe golven en was onze halve jurk en onderbroek drijfnat. Het zout schuurde een uur later nog over onze benen, maar het was het allemaal waard.

Foto-6 Talitha

Terug bij het event zagen we langzaamaan bekende gezichten binnenkomen. Althans, bekend van Instagram. Zo leuk om na al het online contact, ook eens in het echt kennis te maken! Maar er waren ook nieuwe gezichten: diabetes bloggers uit Noorwegen, Roemenië, Oostenrijk en zelfs Koeweit!

Foto-7 Talitha De middag van het bloggers event is altijd erg leuk. Een onderdeel van Roche Diabetes Care, mySugr, vult het grootste deel van het programma. mySugr is een app die helpt bij het managen van je diabetes. Maar meer nog! Een van de ontwikkelaars liet zien hoe ze een nieuwe functie hadden gebouwd waarbij je een pomp met de app kunt bedienen. Een tester deelde vervolgens zijn ervaringen met de app. Het leuke aan mySugr is dat ze echt om onze feedback vragen. En die feedback vragen ze altijd op een hele leuke manier, zoals Menti (zie foto). De eerstvolgende meeting laten ze dan altijd zien wat ze met de feedback gedaan hebben. Zo zien we het graag!

Foto-8 Talitha Foto-9 Talitha

Nog een heel leuk onderdeel van het bloggers event: de verrassing van de avond. Ze houden altijd nog even geheim wat we ’s avonds gaan doen. En over deze verrassing waren we allemaal wel heel enthousiast: naar een rooftopbar in Barcelona! Inclusief heel goed eten, cocktails en fijne muziek. Meer heb je niet nodig om ons helemaal blij te krijgen. En dat enthousiasme zette zich later om in vele danspasjes en natuurlijk de salsa! En toen hadden we het, zelfs al zijn we diabetesbloggers, veel te druk met dansen om foto’s te maken. Uiteindelijk kwamen we moe en bezweet terug in ons hotel. Een nachtje slapen en dan naar de EASD!

Foto-10 Talitha

Nieuwste snufjes uit de markt

De EASD staat voor: European Association for the Study of Diabetes. Het is een enorme conferentie met veel lezingen, studies en stands van diabeteshulpmiddelen. We kregen van Roche een toegangsticket om naar binnen te mogen. Daar liepen we tussen de dokters, diabetesverpleegkundigen en fabrikanten van diabetes hulpmiddelen. We bekeken de nieuwste pompen, hoorden de plannen van de fabrikanten en gingen natuurlijk even langs bij de stand van onze eigen pomp.

Foto-11 Talitha

Even hoi zeggen bij de stand van Roche.

Foto-12 Talitha

De eerste keer in mijn leven dat ik een pomp zie die een pomp én sensor in één is, waaauw!

Foto-13 Talitha

Een officiële ‘red carpet’ foto mocht niet ontbreken.

Na de EASD was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan! We wilden het liefst allemaal nog blijven … Wat je waarschijnlijk wel voor kan stellen. Zoveel lieve diabuddies, lekker weer en zoveel positiviteit. Het geeft je werkelijk een boost om weer goed met je diabetes om te gaan, er trots op te zijn en het te delen met de wereld.

Foto-14 Talitha

Meer lezen?

Profielfoto Talitha Talitha Paauwe (1997) is altijd al bezig met gezonde voeding en sporten. Maar die wortels en appels begonnen te vervelen. En de taartjes en chocolade werden steeds aantrekkelijker. Daarom begon ze met het maken en delen van gezonde recepten die aan de behoefte van een zoetekauw voldoen. Lekker én gezond. In 2015 kreeg ze er een uitdaging bij: diabetes type 1. Nu deelt ze haar ervaring met diabetes en gezond leven op instagram @stayhappy.nl en haar website stayhappy.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer