print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: +30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 470 kcal
  • Eiwit: 15 gram
  • Koolhydraten: 55 gram
  • Waarvan suikers: 4 gram
  • Vet: 15 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 2 gram
  • Vezels: 15 gram
  • Zout: <0,1 gram

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olie
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 30 gram cervelaatworst

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Pel de ui en de knoflook en snijd dit fijn. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze met peper enkele minuten mee. Doe de sperziebonen erbij met het paprikapoeder, de komijn en wat water. Stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Snijd de worst in reepjes. Schep de kikkererwten en de worst door het gerecht en warm het geheel goed door.

Eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum

Reageer