print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 530 kcal
* Eiwit: 25 gram
* Vet: 11 gram
* Koolhydraten: 82 gram

Ingredienten

* 1 gele en 1 rode paprika
* 1 kleine courgette
* 1 rode ui
* 2 tomaten
* 150 gram tahoe
* 2 eetlepels olie
* peper, zout
* 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
* 1 theelepel komijn (djinten)
* 1 theelepel kurkuma
* 1 theelepel paprikapoeder
* 200 gram couscous
* 3 dl groentebouillon
* 4 takjes koriander

Bereiding

Maak de groenten schoon. Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes. Snijd de tahoe in kleine blokjes. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tahoe kort mee. Voeg de rest van de groenten toe en smoor de groenten enkele minuten. Voeg peper en zout toe. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren. Voeg de couscous toe en schenk de bouillon erbij. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen. Voeg de groenten en tahoe toe en warm het geheel goed door. Maak de couscous op smaak met peper, zout en kleingesneden koriander.

Eet smakelijk!

Reageer