Recepten

Courgettelasagne

Hoofdgerecht voor 6 personen.
Bereidingstijd: 80 min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 360 kcal.
* Eiwit: 29,5 gram.
* Vet: 20 gram.
* Koolhydraten: 14,9 gram.

Ingrediënten

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 200 gram gesneden champignons
  • 200 gram ricotta
  • 120 gram pizza kaas (geraspte mozzarella)
  • 4 grote courgettes
  • 1 groene of rode paprika
  • 1 gele ui
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 eiwit van een middelgroot ei
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel olijfolie
  • Handjevol basilicum en peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pak vervolgens een grote snijplank en snijd hierop beide uiteinden van elke courgette af. Snijd vervolgens de courgettes in plakken van een halve centimeter dik. Plaatse de plakken courgette op een rooster met bakpapier en besprenkel ze met zout. Bak de plakken courgette 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Terwijl de plakken courgette in de oven zitten, kun je beginnen met het maken van de saus. Pers de teentjes knoflook en snijd de ui fijn. Verwarm in een grote koekenpan een theelepel olijfolie. Bak de knoflook 1 minuut in de pan en voeg dan de gesneden ui toe. Bak tot de ui begint te verkleuren. Voeg dan de rest van de gesneden groente toe en bak nog eens 5 minuten. Bak in een andere koekenpan de gehakt rul. Voeg de gehakt dan toe aan de pan met groenten en roer alles goed door elkaar.

Voeg dan de tomatenblokjes toe aan de pan met groenten en gehakt en roer nog eens alles goed door elkaar. Laat de saus zonder deksel ongeveer 15-20 minuten sudderen. Maak ondertussen de kaassaus. Doe de ricotta in een middelgrote kom en voeg ook het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg een kwart van het kaasmengsel, oregano en peterselie, basilicum en zout en peper naar smaak toe aan de tomatensaus en meng dit goed. Laat de tomatensaus even afkoelen.

Doe een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Daar bovenop maak je een laagje met plakken courgette. Besmeer de plakken courgette met het kaasmengsel en besprenkel met wat geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas. Herhaal dit tot de ovenschaal is gevuld of de ingrediënten op zijn.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van de website van Lowcarbchef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.