Relatie

Diabetes heeft effect op je leven. En dus heeft diabetes ook een effect op je relatie. Wat dat effect precies is, hangt natuurlijk helemaal af van hoe jij en je partner ermee omgaan. De belangrijkste tip is om open te zijn over je diabetes met je partner. Bespreek met elkaar wat de gevolgen zijn, hoe je je voelt, hoe je partner zich erbij voelt, wat diabetes doet in jullie relatie en hoe je partner je kan helpen.

Als je leert om open om te gaan met de gevolgen en effecten van diabetes, kan dat je relatie verbeteren. Uiteraard is dat volledig afhankelijk van hoe jij en je partner in het leven en in de relatie staan en wat voor jullie belangrijk is. Probeer wel ook gevoelige zaken bespreekbaar te maken zoals hoe vrijen verandert door diabetes of wat diabetes voor zwangerschap betekent. Je vindt hier allerlei handige tips en adviezen om je partner te betrekken bij jouw diabetes en over hoe jullie daar samen mee kunnen omgaan.

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.