Gerecht voor 6 porties
Bereidingstijd: 5-6 uur marineren en een paar minuten grillen
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 203 kcal
- Eiwit: 24 gram
- Vet: 10 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- Vezels: 1 gram
Ingrediënten
Tomaat-pinda salsa
- 30 gram droge geroosterde ongezouten pinda’s, in stukjes gehakt
- 4 pruimtomaten, ontveld en fijngehakt
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 citroen, geperst
- 1 teentje knoflook
- klein stukje verse gember, fijngehakt
- 1 jalapeño peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
Zwaardvis spiesen
- 1 kilo zwaardvis, in 4 centimeter blokken gesneden
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 1 jalapeño peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- 2 limoenen, geperst
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje zout
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Bron: Recept en foto van www.ontrackdiabetes.com