print-image

Gerecht voor 6 porties
Bereidingstijd: 5-6 uur marineren en een paar minuten grillen

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 203 kcal
  • Eiwit: 24 gram
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 6 gram
  • Vezels: 1 gram

Ingrediënten

Tomaat-pinda salsa

  • 30 gram droge geroosterde ongezouten pinda’s, in stukjes gehakt
  • 4 pruimtomaten, ontveld en fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 citroen, geperst
  • 1 teentje knoflook
  • klein stukje verse gember, fijngehakt
  • 1 jalapeño peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie

Zwaardvis spiesen

  • 1 kilo zwaardvis, in 4 centimeter blokken gesneden
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 jalapeño peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 limoenen, geperst
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van www.ontrackdiabetes.com

 

Reageer