print-image

Eindelijk is het lente. De eerste zonnestralen laten zich zien. Als je goed zorgt voor je huid, kun je volop genieten van dit seizoen. Met dit zonlicht krijg je nieuwe energie en versterk je het immuunsysteem. Maar je huid moet eerst even wennen aan de toegenomen hoeveelheid zonlicht. Om je huid gezond en mooi te houden, is een goede verzorging en bescherming tegen de zon belangrijk.

Gevoelig omhulsel

Pigmentvlekken, rimpels, littekens… Je huid vergeet niets. Vooral verbranding door de zon heeft schadelijke gevolgen. Het belast je beschermende schild iedere keer aanzienlijk. De uv-stralen van de zon dringen namelijk tot diep in de huidlagen door. Daar kunnen ze schade aanrichten die met het blote oog niet te zien is. Dit kan leiden tot rimpels, celveranderingen en in het ergste geval tot huidkanker. Als je zorgeloos van de zon wilt genieten, is het dus verstandig om een zonnecrème of -olie te gebruiken met een beschermingsfactor van twintig of meer.

Bij diabetes is je huid niet alleen druk met alle prikkels van buitenaf, ook kan je lichaam zelf ook voor problemen zorgen. Zo kan een langdurig verhoogde bloedglucose ervoor zorgen dat je zweet- en talgklieren minder goed werken waardoor je lichaam niet meer voldoende vet en vocht in de huid opslaat. Die droogt hierdoor uit en gaat schilferen en jeuken. Als dan ook de haarvaten in onze huid zijn aangetast, krijgt ze niet meer genoeg voedingsstoffen en zuurstof. Met als gevolg dat je huid extra vatbaar wordt voor infecties, en ook wonden slechter genezen. Heb je diabetes, dan is het belangrijk je huid extra goed te verzorgen om het gezond te houden.

Optimale bescherming

Een goede instelling van de bloedglucose geeft je huid de allerbeste bescherming. Verder kun je een gevoelige huid ook nog behandelen met vochtinbrengende crèmes of lotions. Tegen jeuk en een droge huid helpen producten met ureum of met ingrediënten die de prikkels verzachten. Bescherm jij je huid op deze manier, dan kun je lekker zorgeloos genieten van de eerste warme stralen van de lentezon.

Reageer