print-image

Gerecht voor 6 porties
Bereidingstijd: 30-45 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 180 kcal
  • Eiwit: 8gram
  • Vet: 4 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Vezels: 7 gram

Ingrediënten

  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 1-2 stuks geplette knoflook
  • 2 eetlepels gemalen gember
  • 1 dessertlepel gemalen komijn
  • 1 dessertlepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel geplette chilivlokken
  • 1 dessertlepel gemalen koriander
  • 1 dessertlepel kurkuma
  • 0,5 theelepel zout
  • 125 ml water
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 grote aardappel, in blokjes, met schil
  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 250 gram bloemkoolroosjes
  • 1 blik (410 gram) kikkererwten, uitgelekt
  • 1 rode paprika, dik gesneden
  • 4 baby courgettes, dik gesneden
  • 30 gram verse korianderblaadjes

Romige saus

  • klontje “lichte” margarine
  • 1/2 groentebouillonblokje, opgelost in 250 ml kokend water
  • 1 zakje magere melkpoeder
  • 1,5 eetlepel bloem

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

Reageer