Gerecht voor 6 porties
Bereidingstijd: 30-45 minuten
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 180 kcal
- Eiwit: 8gram
- Vet: 4 gram
- Koolhydraten: 25 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten
- 1 theelepel olijfolie
- 1 kleine ui, in stukjes
- 1-2 stuks geplette knoflook
- 2 eetlepels gemalen gember
- 1 dessertlepel gemalen komijn
- 1 dessertlepel kerriepoeder
- 0,5 theelepel geplette chilivlokken
- 1 dessertlepel gemalen koriander
- 1 dessertlepel kurkuma
- 0,5 theelepel zout
- 125 ml water
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 grote aardappel, in blokjes, met schil
- 500 gram pompoen, in blokjes
- 250 gram bloemkoolroosjes
- 1 blik (410 gram) kikkererwten, uitgelekt
- 1 rode paprika, dik gesneden
- 4 baby courgettes, dik gesneden
- 30 gram verse korianderblaadjes
Romige saus
- klontje “lichte” margarine
- 1/2 groentebouillonblokje, opgelost in 250 ml kokend water
- 1 zakje magere melkpoeder
- 1,5 eetlepel bloem
Bereiding
Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.