Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 199 kcal
- Eiwit: 11 gram
- Vet: 6 gram
- Koolhydraten: 26 gram
- Vezels: 5 gram
Ingrediënten
Hamburgers
- 415 gram witte bonen in tomatensaus (1 blikje)
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel Worcestersaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 stengel bleekselderij, gehakt
- 1 sneetje brood, verkruimeld (bruin of wit)
- 50 gram haverzemelen
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ei
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 eetlepel olijfolie of koolzaadolie
- vers gemalen zwarte peper
Worchestersaus
- 1 ui, gesnipperd
- 1 grote appel, fijn geraspt
- 4 eetlepels tomatensaus
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels Worcestersaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 tomaat, fijngehakt
- 125 ml water
- Snufje zout
- 2 eetlepels mosterd
Bereiding
Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.