print-image

Dit gerecht (incl. beeld) is afkomstig van de website van Allerhande.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 30 min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 255 kcal.
* Eiwit: 16 gram.
* Vet: 20 gram.
* Koolhydraten: 2 gram.

Ingrediënten

* 1 citroen
* 300 gram zalfilet
* 8 gram dille (bakje 15 gram)
* 3 takjes platte peterselie
* 1 bosui
* 2 eetlepels kappertjes
* 1 eetlepel olijfolie
* 2 eetlepels mayonaise
* 2 theelepels mierikswortel

Bereiding

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in blokjes van een halve centimeter. Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor garnering. Snijd de blaadjes van de peterselie en het bosuitje fijn. Snijd de kappertjes grof. Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom met de peterselie, bosui, kappertjes en olie tot tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap. Zet een kookring (∅ 8 cm) op een bord en vul met een kwart van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder de ringvorm. Als je geen kookring hebt, dan kun je ook een kopje bekleden met vershoudfolie, daarin het zalmmengsel scheppen en dit vervolgens omkeren op een bord.  Maak ook de andere zalmtartaartjes. Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille. Serveer de rest van de mieriksmayonaise er in een kommetje bij.

Eet smakelijk!

Reageer