print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 425 kcal.
* Eiwit: 31 gram.
* Vet: 29 gram.
* Koolhydraten: 12 gram.

Ingrediënten

* 4 zalmfilets
* 2 el olijfolie
* 2 sjalotjes (gesnipperd)
* 1 tl sinaasappelschil (geraspt)
* 1 teentje knoflook
* 2 dl sinaasappelsap
* 2 el peterselie (geknipt)
* 2 sinaasappels in partjes
* 1 el limoensap
* Peper en zout

Bereiding

Smeer de zalmfilets in met een beetje olie. Doe een beetje olijfolie in een warme koekenpan. Bak de zalm gaar en krokant. Voeg de sjalotjes, sinaasappelschil en uitgeperste knoflook toe. Bak ongeveer 1 minuut mee. Blus af met sinaasappelsap en breng op smaak met peper en zout.

Meng de peterselie met de rest van de olie, de sinaasappelpartjes en een beetje peper. Serveer bij de vis.

Lekker met gebakken aardappelen of rijst!

Eet smakelijk!

Reageer