print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 170 kcal
  • Eiwit: 5 gram
  • Koolhydraten: 9 gram
  • Vet: 11 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 2 gram

Ingrediënten

  • 500 gram peultjes
  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 rode puntpaprika (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereiding

Kook de peultjes gedurende 2 minuten en giet ze af. Spoel de peultjes daarna kort met koud water en laat het even uitlekken. Verhit de arachideolie in een wokpan en bak hierin de paprika en de knoflook 2-3 minuten.

Voeg de sesamolie en de peultjes toen en roerbak dit nog 2-3 minuten mee. Daarna kun je de taugé en de sojasaus erdoorheen scheppen. Verwarm het geheel nog zo’n 1 tot 2 minuten. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekepan goudbruin. Bestrooi de peultjes met het sesamzaad. Dit gerecht is lekker met kipfilet of biefstuk.

Eet smakelijk!

Bron: Boodschappen.nl

Reageer