print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 15 min.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 262 kcal.
  • Eiwit: 14 gram.
  • Vet: 10 gram.
  • Koolhydraten: 25 gram.

Ingrediënten

  • 750 gram witlof
  • 450 gram krielaardappeltjes, voorgekookt
  • 100 gram lichtgezouten rookvlees, in plakjes
  • 2 hardgekookte eieren, in stukjes
  • 1 dl halfvolle kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 0,5 theelepel zout en versgemalen peper

Bereiding

Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Verhit de olie in een wok en bak de krielaardappeltjes op matig vuur 4 minuten. Doe witlof en tijm erbij en roerbak tot de krieltjes gaar zijn. Giet de kookroom erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit nog 1 minuut, schep de eieren en het rookvlees erdoor en serveer direct.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van AH.nl (door Jetty van Enk)

Reageer