Recepten

Roergebakken witlof met krieltjes en rookvlees

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 15 min.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 262 kcal.
  • Eiwit: 14 gram.
  • Vet: 10 gram.
  • Koolhydraten: 25 gram.

Ingrediënten

  • 750 gram witlof
  • 450 gram krielaardappeltjes, voorgekookt
  • 100 gram lichtgezouten rookvlees, in plakjes
  • 2 hardgekookte eieren, in stukjes
  • 1 dl halfvolle kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 0,5 theelepel zout en versgemalen peper

Bereiding

Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Verhit de olie in een wok en bak de krielaardappeltjes op matig vuur 4 minuten. Doe witlof en tijm erbij en roerbak tot de krieltjes gaar zijn. Giet de kookroom erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit nog 1 minuut, schep de eieren en het rookvlees erdoor en serveer direct.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van AH.nl (door Jetty van Enk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.