print-image

Ga je op vakantie naar het buitenland? Neem altijd een medisch document (bij voorkeur in het Engels) mee met daarop een vermelding van je type diabetes. Dit verklaart tevens waarom je spuiten en naalden bij je hebt.

3 Reacties

  • L.J.F. de Ruiter schreef:

    Vroeger had je van de Roche diabetesclub, de accuchekclub, een diabeteskaartje. Er stond op dat je Diabetes had. Is er nu niet zo iets voor een buitenland document in NL en Engels enz., waarop je eventueel zelf Diabetes 1of 2 kan invullen en medicijn en insuline gebruik, want waar haal ik nou zo’n document.

    • Marjolein Jonker schreef:

      Beste heer de Ruiter, Dit is er op dit moment nog niet, maar goed dat u dit aangeeft. Wij gaan hiernaar kijken.

    • Jeroen schreef:

      Een dergelijk kaartje waar op staat dat men diabetes heeft, is meestal wel verkrijgbaar bij de diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis. Ik heb er eentje waar op staat “Ik heb diabetes” en waar ook op staat “I have diabetes”. Hier kunt u ook uw naam, adres, postcode en dergelijk invullen. Eventueel kunt u er NL bij op zetten (om aan te geven dat u uit Nederland komt). En als u voor uw diabetes onder behandeling bent in het ziekenhuis, is het allicht handig om ook de website van uw ziekenhuis erop te zetten (bijv. http://www.slingeland.nl of http://www.hagaziekenhuis.nl vermelden). In geval van nood in het buitenland, kan medisch personeel ter plekke dan ook hierdoor contact opnemen met uw behandelende arts(en) in Nederland. Verder is er ook een “diabetespaspoort” verkrijgbaar (ook bij de diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis). Tot slot nog een kleine tip: haal bij uw zorgverzekering een zgn. “European health Insurance card” en heb deze altijd bij u (bijv. in uw portemonnee). “Met de EHIC heeft u recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. De EHIC vervangt het huidige E-111 formulier en heeft als doel de procedure m.b.t. het verkrijgen van medische hulp voor Nederlandse verzekerden in het buitenland en de afwikkeling rondom de verleende hulp voor buitenlandse zorgverleners te vergemakkelijken.” Bron: http://www.ehic.nl

Reageer