Tips

Handige tips voor het dagelijkse leven. Soms hoeft het maar een kleinigheidje te zijn om je goed op weg te helpen of je een prettige dag te bezorgen. Onderstaand vind je een aantal tips & tricks om lekker in je vel te zitten of om goed voorbereid te zijn voor bijvoorbeeld een vakantie!

Ogen zeggen meer dan woorden

Diabetes kan zorgen voor oogproblemen. Laat dus regelmatig je ogen controleren.

0

Licht je vrienden en collega’s in

Tip! Vertel je vrienden & collega’s dat je diabetes hebt en wat ze moeten doen in een noodgeval. Het kan levensreddend zijn

0

Alcohol en de feestdagen

Wist je dat je met de feestdagen best een glaasje alcohol mag drinken als je diabetes hebt? Houd er wel rekening mee dat je soms minder goed in staat bent om hypo’s te signaleren als je hebt gedronken. 

0

Vitamine E

Wist je dat Vitamine E de aanmaak van antilichaampjes ondersteunt en beschermt tegen radicalen? Vitamine E zit onder andere in noten, avocado en plantaardige olie zoals raapzaadolie.

0

Beweeg met mate

Beweeg dagelijks, maar doe dat wel met mate: een half uur beweging per dag geeft het afweersysteem kracht en zorgt voor een voorraad immuuncellen. Maar let op: als je te intensief traint, kan dit het immuunsysteem verzwakken.

4
Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.