print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 25 minuten.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 267 kcal.
* Eiwit: 29 gram.
* Vet: 13 gram.
* Koolhydraten: 9 gram.

Ingrediënten

* 500 gram sperziebonen
* 500 gram tilapiafilet
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 grote ui
* 1/2 citroen
* Peper en zout

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water met zout gedurende 5 minuten. Giet de sperziebonen af.

Dep de tilapiafilet goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Bestrijk de vis aan beide kanten met 2 el olijfolie. Verhit de grilpan en gril de vis in 3-4 minuten per kant net gaar.

Snijd de ui klein. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en fruit de uit. Schep de sperziebonen erdoor en warm ze 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen. Schep de bonen nog even om en houd ze warm op laag vuur.

Verdeel de tilapiafilet en de citroenboontjes over 4 borden. Lekker met aardappelen of rijst.

Eet smakelijk!

Reageer