print-image

Een lekker weertje is het ideale moment om je fiets uit de schuur te halen en er heerlijk op uit te trekken. Het is niet zo belastend voor je gewrichten en je kunt de intensiteit naar eigen wens aanpassen. Fietsen helpt je bloedsuikerwaarde beter te reguleren.

Fietsen verleer je nooit. Maar toch is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Begin rustig en bouw het langzaam op. En kies een fiets die het beste bij jouw behoefte past. Wil je lekker toeren, dan heb je het meeste aan een citybike. Maar wil je het sportiever aanpakken en cross je liever buiten de gebaande paden of wil je lange tochten maken dan is een mountainbike of een racefiets misschien meer iets voor jou.

Drie keer per week een halfuurtje fietsen is al genoeg om je hart en bloedvaten te versterken. En het helpt ook nog eens tegen eventueel overgewicht. Fietsen is ook een goed alternatief voor joggen. Omdat tot 80 procent van je lichaamsgewicht wordt opgevangen door het zadel, spaart het je gewrichten.

Tips
Net als bij andere sporten geldt ook voor fietsen dat veel (water) drinken belangrijk is. Zeker als het warm is en je flink zweet. Meet voor vertrek en eventueel tussendoor je bloedsuikerwaarde. Neem een energierijke snack mee die je kunt nemen als je merkt dat je bloedsuikerwaarde daalt. En houd er rekening mee dat je bloedsuikerwaarde ook na het fietsen nog kan dalen. Een laatste tip: fiets met z’n tweeën, dat is niet alleen erg gezellig maar de ander kan je ook helpen indien je een hypo krijgt.

Regelmatig bewegen is belangrijk en zorgt ervoor dat je je energieker voelt!

Reageer