print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 15 min.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 565 kcal.
  • Eiwit: 13 gram.
  • Vet: 51 gram.
  • Koolhydraten: 11 gram.

Ingrediënten

  • 75 gram veldsla
  • 75 gram rucola
  • 150 gram ongezouden cashewnoten
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1 halve teen knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum

Bereiding

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken en sprenkel er ⅔ van het citroensap over.

Meng de veldsla, rucola en avocado in een grote schaal. Doe de rest van het citroensap en ¾ van de basilicumolie in een kom en pers de knoflook erboven. Klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de grillpan. Bestrijk het ontbijtspek met de rest van de olie en gril 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken. Schep de dressing en cashewnoten luchtig door de salade en garneer met het spek.

Eet smakelijk!

Bron: Dit gerecht is afkomstig van de Allerhande.

Reageer