print-image
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd: 30+ min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 560 kcal.
* Eiwit: 30 gram.
* Vet: 20 gram.
* Koolhydraten: 55 gram.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram zuurkool
  • 150 gram mager rundergehakt
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Laurierblad
  • Nootmuskaat

Warm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Fruit de ui met de kerrie in de margarine. Bak het gehakt al roerend mee. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Meng de zuurkool met de appel, 100 ml water en het laurierblad. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.

Maak van de aardappelen met hete melk, peper en een beetje nootmuskaat een puree. Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal. Schep het gehakt op de zuurkool en dek dit af met de aardappelpuree. Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.

Eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum

Reageer