Dit gerecht is afkomstig van de website van Allerhande.

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 35 minuten.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 380 kcal.
* Eiwit: 19 gram.
* Vet: 7 gram.
* Koolhydraten: 15 gram.

Ingrediënten

* 150 ml karnemelk
* 100 gram roquefort
* 70 gram pecannoten
* 400 gram bleekselderij
* 450 gram witlof
* 160 gram gerookte kipfilet (stuk)
* 2 handperen
* 75 gram veldsla

Bereiding

Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 minuten. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bleekselderij in boogjes van een halve centimeter.

Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stuken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1×1 cm. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes. Ment het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.

Eet smakelijk!

Reageer