Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 15 min.
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 262 kcal.
- Eiwit: 14 gram.
- Vet: 10 gram.
- Koolhydraten: 25 gram.
Ingrediënten
- 750 gram witlof
- 450 gram krielaardappeltjes, voorgekookt
- 100 gram lichtgezouten rookvlees, in plakjes
- 2 hardgekookte eieren, in stukjes
- 1 dl halfvolle kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm
- 0,5 theelepel zout en versgemalen peper
Bereiding
Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Verhit de olie in een wok en bak de krielaardappeltjes op matig vuur 4 minuten. Doe witlof en tijm erbij en roerbak tot de krieltjes gaar zijn. Giet de kookroom erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit nog 1 minuut, schep de eieren en het rookvlees erdoor en serveer direct.
Eet smakelijk!