Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: +30 minuten
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 299 kcal
- Eiwit: 14 gram
- Vet: 7 gram
- Koolhydraten: 41 gram
- Vezels: 7 gram
- Zout: 2 milligram
Ingrediënten
- 1 grote, fijngesneden ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 bleekselderijstengels, in stukjes gesneden
- 3 middelgrote wortels, in schijfjes gesneden
- 500 milliliter kokend water
- 1 tablet groentebouillon
- 250 gram Risotto rijst (ca 65 gram per persoon)
- 6 eetlepels droge, witte wijn
- 160 gram doperwten (diepvries)
- 80 gram geraspte 30+ kaas
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 60 milliliter magere of halfvolle melk
- 3 eetlepels citroensap
- verse, gemalen peper
Bereiding
Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.