print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: +30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 299 kcal
  • Eiwit: 14 gram
  • Vet: 7 gram
  • Koolhydraten: 41 gram
  • Vezels: 7 gram
  • Zout: 2 milligram

Ingrediënten

  • 1 grote, fijngesneden ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 bleekselderijstengels, in stukjes gesneden
  • 3 middelgrote wortels, in schijfjes gesneden
  • 500 milliliter kokend water
  • 1 tablet groentebouillon
  • 250 gram Risotto rijst (ca 65 gram per persoon)
  • 6 eetlepels droge, witte wijn
  • 160 gram doperwten (diepvries)
  • 80 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 60 milliliter magere of halfvolle melk
  • 3 eetlepels citroensap
  • verse, gemalen peper

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

Reageer