print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 40 min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 580 kcal.
* Eiwit: 22 gram.
* Vet: 21 gram.
* Koolhydraten: 76 gram.

Ingrediënten

  • 1,5 pak tortellini kaas (à 250 gram)
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (in tomatensap)
  • 1 pot witte bonen (370 gram)
  • Half zakje verse peterselie (à 30 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pijnboompitten

Bereiding

Kook de tortellini in 15-20 min. beetgaar  in gezouten water. Giet het af en houd het warm in een klein laagje aanhangend water. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit vervolgens de olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook en voeg na 2 minuten de Italiaanse roerbakmix toe. Voeg na 6-7 min. roerbakken de tomaatblokjes toe.  Schep vervolgens de witte bonen erdoor en verwarm ze mee. Snijd de peterselie fijn en schep het samen met de tortellini door de groentesaus .Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan al omscheppend 2 minuten en strooi ze vervolgens over het gerecht. Verdeel de pasta over 4 diepe borden verdelen.

Reageer