print-image

Dit gerecht (incl. beeld) is afkomstig van de website van Allerhande.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 15 min.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 815 kcal.
* Eiwit: 32 gram.
* Vet: 51 gram.
* Koolhydraten: 56 gram.

Ingrediënten

* 50 gram Pecorino Romano (kaas)
* 50 gram Parmezaanse kaas
* 2 eieren
* 250 ml slagroom
* 300 gram tagliatelle all’uovo (zak 500 gram)
* 2 eetlepels olijfolie
* 250 gram gerookte spekblokjes

Bereiding

Rasp de Pecorino en de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg 1 eetlepel Pecorino Romano, 1 eetlepel Parmezaanse kaas (per 4 personen) en wat peper toe. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 minuten van de kooktijd af. Giet af, maar vang het kookvocht op.

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes met nog wat peper op middelhoog vuur in 8 minuten bruin. Voeg een soepopscheplepel kookvocht van de tagliatelle toe. Schep de tagliatelle bij het spek in de pan en roer snel op hoog vuur om. Schenk het ei-slagroom mengsel en nog een soepopscheplepel kookvocht bij de tagliatelle. Schep nog 2 minuten snel om op hoog vuur. Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de Pecorino erover. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Reageer