print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen. 

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 225 kcal.
* Eiwit: 25 gram.
* Vet: 9 gram.
* Koolhydraten: 8 gram.

Inclusief de menusuggestie:

* Energie: 410 kcal.
* Eiwit: 30 gram.
* Vet: 10 gram.
* Koolhydraten: 45 gram.

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 kruidnagel
    ##
  • (500 gram witte kool)
  • (6 aardappelen)

Snipper de uien en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bak de reepjes vlees in de hete margarine bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit mee. Voeg de champignons, peper, het laurierblad, de kruidnagel en een scheutje water toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar. Breng het gerecht op smaak met mosterd.

Eet smakelijk!

 

Menusuggestie:   Lekker met witte kool en aardappelen!

 

Bron: Dit gerecht is afkomstig van het Voedingscentrum.

Reageer