print-image

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 356 kcal
  • Eiwit: 23 gram
  • Vet: 11 gram
  • Koolhydraten: 37 gram
  • Vezels: 3 gram
  • Cholesterol: 54 milligram
  • Zout: 0,4 milligram

Ingrediënten

  • 140 gram Basmati rijst of een andere rijst met een lagere glycemische index (GI)
  • 4 gerookte varkenskoteletten of biefstuk, vet verwijderd
  • 2 preien in plakjes; of 1 grote ui, geschild, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1 ‘minder zout’ groentebouillon tablet opgelost in 150 ml kokend water
  • 2 theelepels honingmosterddressing
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 150 ml droge appelcider
  • 1 gehakte appel
  • Scheutje olie

Bereiding

 

Bron: Recept en foto van “The low GI, low fat recipe book” van geregistreerde diëtisten Gabi Steenkamp en Liesbet Delport.

 

2 Reacties

  • Alexandra schreef:

    Vind de hoeveelheid koolhydraten erg veel per persoon maar dat is mijn mening. Ik eet gemiddeld 90 koolhydraten per dag. Daardoor kan ik inmiddels medicijnen minderen.

    • Linda schreef:

      Beste Alexandra, Als je graag nog minder koolhydraten wil eten, kun je de rijst natuurlijk ook vervangen door bloemkoolrijst of een ander alternatief. ~ Linda

Reageer