print-image

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: +30 minuten

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 520 kcal
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Waarvan suikers: 5 gram
  • Vet: 20 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 4 gram
  • Vezels: 10 gram
  • Zout: 0,7 gram

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven
  • 1 kleine rode peper
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kipfilet
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ca. 100 ml (groente)bouillon met minder zout
  • tijm

Bereiding

Was de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Schil de aardappelen en kook ze gedurende 15 minuten in weinig water. Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.

Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon. Snipper de ui, knoflook en de peper en snijd het bosuitje in ringetjes. Halveer de olijven. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee.

Snijd de kipfilet in dunne repen en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Bak de kipreepjes in de hete margarine in 5 minuten gaar en bruin. Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof. Schep er het uienmengsel door met de ringetjes bosui en de olijven.

De stamppot kun je eventueel wat smeuïg maken met hete (groente)bouillon. Breng de stamppot op smaak met wat tijm en schep de kip er op.

Eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum

Reageer