print-image

Hoofdgerecht voor 6 persoon.
Bereidingstijd: 60 min.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 362 kcal.
  • Eiwit: 10 gram.
  • Vet: 22 gram.
  • Koolhydraten: 27 gram.

Ingrediënten

  • 210 gram volkorenmeel
  • 100 gram margarine, 40% vet
  • 60 ml water
  • 400 gram spinazie, diepvries
  • 1 hele ui
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 125 ml room, verlaagd vetgehalte, tot 15% vet
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 gram cocktailtomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram geitenkaas, light

Bereiding

Kneed 210 gram volkorenmeel, 100 gram margarine en 4 eetlepels koud water tot een glad deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit, bekleed daarmee een springvorm (Ø 26 cm) en maak een smalle rand. Prik het deeg meerdere malen in met een vork en bak circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C voor.

Laat voor het beleg 400 gram bladspinazie ontdooien en druk het vocht eruit. Snipper 1 ui en laat met 1 uitgeperst teentje knoflook in 1 eetlepel olie fruiten, voeg toe aan de spinazie en laat circa 5 minuten meestoven. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Meng 125 ml room (tot 15% vet) met 2 eieren en breng op smaak met peper. Verdeel het afgekoelde spinaziemengsel met 200 gram gehalveerde kerstomaten over het deeg. Schenk het eimengsel erover. Verkruimel 100 gram light geitenkaas en verdeel erover. Bak de quiche circa 30 minuten in de verwarmde oven.

Eet smakelijk!

Reageer