Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 15 minuten
Voedingswaarde per persoon
* Energie: 410 kcal.
* Eiwit: 13 gram.
* Vet: 7 gram.
* Koolhydraten: 73 gram.
Ingrediënten
* 400 gram spaghetti
* 100 gram olijven zonder pit (groen & zwart)
* 4 tomaten
* 1/2 bosje oregano
* 1/2 bosje basilicum
* handje rucola
* beetje balsamicoazijn & olijfolie
* peper en zout
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in 8 stukken. Snijd de oregano en basilicum fijn. Meng de tomaten, oregano, basilicum, de olijven en rucola door elkaar. Roer de olijfolie en de balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep het rucola-olijvenmengsel erover.
Eet smakelijk!
Lijkt me lekker! Hoeveel rucola moet ik gebruiken? En blijft het mengsel van tomaten, oregano, basilicum, enz. koud?
Ps: voor een koolhydraatarme maaltijd: gebruik slierten courgette als spaghetti, roerbak deze kort. Erg lekker!
Hoi Eunice, de rucola en basilicum stonden niet bij de ingredienten vermeld. Dit is inmiddels aangepast!
Heel vreemd dat hier een recept met spaghetti geplaatst is. Pasta’s passen niet bepaald in een dieet voor diabetespatiënten!
Beste Dorie,
Hartelijk dank voor je reactie. Pasta’s en andere vormen van koolhydraten zijn prima toegestaan, mits met mate. Je kunt eventueel de spaghetti ook vervangen door een groentevariant van bijvoorbeeld courgette.
Met vriendelijke groet,
Linda