print-image

Dit gerecht  is afkomstig van de website van Bosman.
Hoofdgerecht voor 2 personen.

Voedingswaarde per persoon

* Energie: 477 kcal.
* Eiwit: 30 gram.
* Vet: 17 gram.
* Koolhydraten: 48 gram.

Ingrediënten

* 1 groene paprika
* 1 rode paprika
* 100 gram zilvervliesrijst
* 200 gram varkensvlees, filetlapje
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 200 ml tomatensap
* 4 sjalotten
* Peper
* Parikapoeder

Bereiding

Snijd de paprika’s in blokjes. Kook de rijst gaar, zoals aangegeven op de verpakking, en voeg 5 minuten voor het einde de helft van de paprikablokjes toe. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper. Snijd de sjalotten in stukken. Prik het vlees afgewisseld met sjalotten en paprikablokjes op 4 grote spiesen.

Bak de spiesen ca. 10 minuten in 2 el olijfolie. Voeg bij het braadvocht de tomatensap en tomatenpuree en breng deze op smaak met peper en paprikapoeder. Laat de spiesen daarin in ca. 15 minuten gaar worden. Draai de spiesen regelmatig om.

Eet smakelijk!

Reageer